Valtuustoryhmien puheenjohtajien enemmistö on tehnyt veronmaksajille reilusti kalliimman ja museotoiminnan kannalta huonomman linjauksen taidemuseo- ja siilokortteliasiassa. 
Siilokorttelin rakentamissuunnitelmia on tarkoitus jatkaa eteenpäin, mutta taidemuseota ei siihen saa rakentaa eikä Graniittitaloa myydä. Tämä tarkoittaa sitä, että Mikkelin käsiin on jäämässä huonokuntoinen Graniittitalo, joka on vaikea ja kallis remontoida esteettömäksi ja normit täyttäväksi taidemuseoksi. 
Koska remontin suunnittelua ei ole edes aloitettu, voi kulua vuosia ennen kuin taidemuseo voi lopulta aloittaa uusituissa tiloissa. Tässä ajassa henkilöstö ja asiakkaat ehtivät oireilla, näyttelytoiminta kärsiä ja kaupungin imago saada monta naarmua.
 
On etukäteen tiedossa, että remontti tulee uudisrakentamista kalliimmaksi. Remontin ajaksi taidemuseo on sijoitettava väistötiloihin, joka maksaa. Ja entä jos saneeraus ei onnistu? Onko meillä taas käsissämme yksi jatkuvassa saneerauskierteessä oleva kiinteistö lisää? Kuka silloin kantaa vastuun? Tuskinpa ainakaan tätä onnetonta päätöstä sorvanneet ryhmäpuheenjohtajat.
Vihreiden valtuustoryhmä on yksimielisesti kannattanut uuden taidemuseon rakentamista siilotontille. Siellä nykyaikainen ja esteetön museo olisi paraatipaikalla tukemassa Mikkelin matkailua ja luomassa kuvaa eteenpäin katsovasta, kulttuuriin vahvasti nojaavasta maakuntakeskuksesta.
Olemme myös nojanneet faktoihin, emme tunnelmointiin. Olemme kuunnelleet teknisen toimen ja museotoimen asiantuntijoita sekä halunneet minimoida kiinteistöihin liittyvät riskit. Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvotteluissa jäimme kuitenkin ainoiksi, jotka halusivat pitää suunnitelmasta kiinni.
 
Ennen vaaleja puolueet kilvan julistivat, kuinka huonokuntoisista rakennuksista hankkiudutaan eroon ja kuinka sisäilmaongelmat hoidellaan kuntoon. Samoin luvattiin tarkkaa taloudenpitoa ja panostusta matkailuun. Tämä päätös ei ole missään linjassa minkään näiden lupausten kanssa.
Meille vihreille kulttuuri ei ole toissijainen asia. Siksi taidemuseo ansaitsee arvoisensa tilat. Toivottavasti valtuusto vielä kyseenalaistaa nyt tehdyn linjauksen, sillä faktat ja terve järki ei saisi hävitä pikkupolitikoinnille.

Rauni Berndt
Veli Liikanen
Minna Pöntinen
Mikko Siitonen
vihreiden valtuustoryhmä
Mikkeli