Kuntavaaleissa saatu valta ja vastuu

Huhtikuun alun vaaleissa vihreät nousivat merkitykselliseen asemaan niin valtakunnallisesti kuin mikkeliläisessä kuntapolitiikassa. Mikkelissä vihreiden kannatus oli 11,8 % ja saimme sillä kuusi paikkaa valtuustoon ja vanavedessään se tuo paljon muita luottamustehtäviä. Kiitän äänestäjiämme luottamuksesta.
Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Tämän takia me vihreät olemme miettineet, mitä voisimme omassa toiminnassa tehdä vielä paremmin. Kannatamme päätöksenteon avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämistä entisestään. Jatkossa me vihreät tulemme aiempaa enemmän kertomaan, niin sosiaalisessa mediassa kuin erilaisilla lehtikirjoituksilla, mitä politiikan rintamalla tapahtuu ja miten päätöksenteko asioissa etenee. Tulemme myös kertomaan avoimemmin kuntalaisille miksi päädyimme mihinkin ratkaisuun. Tästä syystä olen myös itse avannut avoimen ”Kaupunginvaltuutettu” Facebook -profiilin.
Tiedonvälityksen lisäämiseksi tulemme kannattamaan erilaisia kuntalaisia kiinnostavia tilaisuuksia. Esimerkiksi keskusta-alueen uudet liikuntapaikkajärjestelyt kiinnostaisivat varmasti monia kaupunkilaisia. Samassa yhteydessä voisimme myös puhua kulttuuritoimijoiden tiloista ja tilatarpeista. Osallistumme itse vielä ahkerammin eri tilaisuuksiin, missä meidän vihreiden on mahdollista tavata ja keskustella kuntalaisten kanssa. Ensimmäinen esillä olo on 13.5. Kenkäverossa järjestettävällä Mahdollisuuksien torilla, jossa voi tulla kertomaan meille vihreille kehittämismahdollisuuksia, mielipiteitä ja ideoita paremman huomisen rakentamiseksi.
Me vihreät lupaamme tälläkin kaudella tehdä avointa ja hyvää yhteistyötä muiden poliittisten ryhmien kanssa. Yhteistyö ei tarkoita aina yksimielisyyttä. Yhteistyö tarkoittaa toisten ajatusten kunnioittamista ja huomioimista. Uskon, että näillä eväillä voimme hyvin mielin aloittaa uuden valtuustokauden.

Minna Pöntinen
kaupunginvaltuutettu
puheenjohtaja, Mikkelin Seudun Vihreät