Valtuutetut Kerttu Hakala, Heli Kauppinen, Nina Kontulainen, Minna Pöntinen, Veli Liikanen ja Mikko Siitonen

Mikkelin Vihreä valtuustoryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Veli Liikasen ja varapuheenjohtajaksi Mikko Siitosen. Valtuustoryhmän sihteeriksi valittiin Nina Kontulainen ja tiedottajaksi Heli Kauppinen.

Vihreät saivat kuntavaaleissa valtuustoon kuusi paikkaa, mikä on kaksi paikkaa enemmän kuin nykyisessä istuvassa valtuustossa. Luottamuspaikkaneuvotteluissa vihreät saivat merkittävän jalansijan kaupunkiympäristölautakunnassa.

– Vihreässä ryhmässä on erinomainen yhdistelmä kokemusta, tuoretta näkemystä ja monipuolista asiantuntemusta. Tärkeimpinä tavoitteinamme tällä valtuustokaudella on varhaiskasvatuksen ja koulutuksen laadun turvaaminen ja ympäristöystävällisen kaupungin rakentaminen esimerkiksi pyöräilyverkostoa parantamalla. Kaupungin on suhtauduttava tosissaan hyvinvointitehtäväänsä ja rakennettava toimivat yhteistyömuodot Essoten ja tulevan maakunnan suuntaan, linjaa Veli Liikanen.

Valtuustoryhmään kuuluvat valtuutettujen lisäksi tasavertaisina myös neljä ensimmäistä varavaltuutettua. Valtuustoryhmän kokoukset ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille Misevin jäsenille ja niistä tiedotetaan ennakkoon Misevin sähköpostilistalla.

Varavaltuutetut: Juuso Lahikainen, Pekka Heikkilä, Jukka Saikkonen ja Jarmo Lautamäki