Mikkelin vihreä valtuustoryhmä on huolissaan koulujen ja päiväkotien sisäilmatilanteesta. Korjausta vaativien tilojen kokonaisuus on niin suuri, että vihreä valtuustoryhmä haluaa kiirehtiä sekä nimetyn kaupunkirakennetyöryhmän että lautakuntatyön tahtia. Kaupunkiympäristölautakunta valmistelee tai päättää investoinneista, rakentamisesta ja parakkien vuokraamisesta. 
 
– Pidän puheenjohtajana huolen siitä, että lautakunta kokoontuu tarvittaessa tekemään päätöksiä myös normaalin kokousaikataulun ulkopuolella, että lapset saadaan terveisiin tiloihin, lupaa valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Veli Liikanen. 
 
Koko kaupungin koulujen tulevaisuutta ja sijoittelua miettivä kaupunkirakennetyöryhmä saa työnsä valmiiksi huhtikuussa. Vihreiden mielestä linjaukset tulevaisuuden kouluverkosta on tehtävä tämän työn alkupäässä, jotta investointien valmistelu saadaan käyntiin ajoissa. Lisäksi lautakuntien alaisuudessa valmisteltavat kiireellisemmät päätökset väistötiloista eivät voi odottaa useampaa kuukautta, vaan esimerkiksi Peitsarin epäterveellisissä tiloissa opiskeleville koululaisille on löydettävä korvaavat tilat mahdollisimman pian. 
 
– Huoli on yhteinen, eikä mikään valtuustoryhmä tai yksikään viranhaltija kiellä todettujen ongelmien olemassaoloa. Olen sopinut, että kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen tulee ensi tiistain kokoukseen jotta voimme keskustella tilanteesta, Liikanen kertoo.
 
Lisätietoja:
Veli Liikanen 
0415493338