Mikkelin vihreä valtuustoryhmä kirjoittaa blogiin valtuuston kokouksista, kukin vuorollaan. Nyt vuorossa Nina Jussi-Pekka.

Hei Miseviläiset!

Kaupungin valtuuston kokous maanantaina 18.2. oli listaltaan sekä kestoltaan erittäin lyhyt ja on luettavista tästä. Ennen varsinaista kokousta luovutettiin kunniamerkki Vesa Himaselle ja onnittelut olivat paikallaan kun kuunteli missä kaikessa Vesa on mukana.

 Kuten jo lehdissä on kirjoitettu, niin valtuusto antoi siunauksen Etelä-Savon Energia Oy:lle omistuksensa myynnistä Lumme-energia Oy:stä. Ihmetystä herätti se salaperäisyys asian osalta, kun ostajaa ei paljastettu eikä tietysti kauppahintaakaan. Valtuutettumme Heli Kauppinen käytti hyvän puheenvuoron liittyen avoimuuteen ja päätöksenteon läpinäkyvyyteen.  Asiasta käytiin salissa keskustelua, mutta lopputuloksena myynnille annettiin siis hyväksyntä.

Kiinteistötoimitustaksat ja Mikkelin Asumisoikeus Oy:n lainantakaus ei aiheuttanut mitään keskustelua vaan asiat hyväksyttiin esityksen mukaan.

Käsiteltiin valtuustoaloitteita ja tässä kohtaa on ilo nostaa Mikkelin tulevaisuuden linjauksista liittyen turvetuotantoon. Kaupunginhallitus esitti valtuustolle kaupunkiympäristölautakunnan päätöksen ja selvityksen tähän keskustapuolueen aloitteeseen. Hienoa, että saatiin kirjaus, että  Kaupunki ei tule puoltamaan uusien turpeenottolupien myöntämistä polttoturpeen tuotantoon alueellaanTässä kohdassa valtuutettumme Veli Liikanen käytti napakan ja asiantuntevan puheenvuoron. 

 Lopuksi oli vielä jo totuttuun tapaan aloitteita ja niistä kuullaan sitten taas aikanaan lisää.

Varsinaisen kokouksen jälkeen saimme vauhdikkaan Brändi-infon. Brändityö vasta alkaa ja meitä valtuutettuja ja kaikkia kaupunkilaisia haastettiin tuomaan Mikkelin brändiä esille.

Terveisin Nina