Mikkelin vihreän valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Nina Jussi-Pekka. Valinta oli yksimielinen ja noudattaa valtuustoryhmän linjaa siitä, että vastuutehtäviä hajautetaan eri henkilöille. 

Valtuustoryhmän puheenjohtajan vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun edellinen puheenjohtaja Veli Liikanen valittiin Vihreiden puoluesihteeriksi. Liikanen jatkaa edelleen kaupunginvaltuutettuna. 

– Kahden vuoden aikana olemme muun muassa palauttaneet Mikkeliin tasa-arvoisen varhaiskasvatusoikeuden ja laittaneet liikkeelle lukemisen unelmavuoden. Olemme parantaneet pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita ja laajentaneet luonnonsuojelualueita. Kantakaupunkiin on saatu uusi luontoarvoja turvaava ja kestävää kehitystä edistävä yleiskaava. Luovutan ryhmäpuheenjohtajan nuijan seuraajalleni tyytyväisin mielin, Liikanen sanoo.

– Mikkelin valtuustossa työtä riittää. Päätökset uusien, terveiden koulujen rakentamisesta on vietävä maaliin. Tiukassa taloustilanteessa tulevat näkyviin päättäjien arvot ja yhteistyökyky, Liikanen muistuttaa.

Nina Jussi-Pekka aloittaa ryhmäpuheenjohtajana hyvillä mielin. 

Vihreässä valtuustoryhmässä on hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Veli Liikasen työskentely ryhmäpuheenjohtajana on ollut ansiokasta ja hänen yhteistyötaitonsa ovat luoneet hyvän pohjana ryhmien väliselle yhteistyölle. Tätä yhteistyötä haluamme edelleen jatkaa ja se on ainoa tie saada Mikkelin suunta parempaan, Jussi-Pekka kertoo.  

Valtuustoryhmän varapuheenjohtajana jatkaa Mikko Siitonen. Vihreään valtuustoryhmään kuuluu yhteensä kuusi kaupunginvaltuutettua.

Lisätietoja: 

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Jussi-Pekka, p.  040 5859612
Valtuustoryhmän tiedottaja Heli Kauppinen, p. 044 5664579