Heippa vihreät,
 
tämän viikon maanantaina taas kokousteltiin pienen kesätauon jälkeen valtuustosalissa. Tässä hieman raporttia käsitellyistä asioista.
 

Kokouksen asialista löytyy täältä http://mikkeli.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginvaltuusto/Kokous_2682019 .Ennen kokousta sivistimme itseämme seminaarilla, jossa pääasiana oli maankäyttö. Meille esiteltiin Liedon kunnan maapolitiikkaa ja menestyksen eväitä, Mikkelin omaa maapolitiikkaa ja kahta luontomatkailuun liittyvää hanketta (Astuvansalmi ja Anttola). Maapolitiikasta ei sinänsä tullut esille kovin uusia asioita, ja keskustelukin oli aika paikallaan junnaavaa. Luontomatkailuhankkeissa ainakin suunnitelmat ovat prameat, toivottavasti saadaan myös infraa ja palveluja kuntoon. Astuvansalmesta on tarkoitus koota jotakin osaksi Ristiinan sotakoulun uudistamista ja Anttolaankin on suunnitteilla jonkinlainen infopiste, mutta mitään uusia rakennuksia ei näihin hankkeisiin liity.

Kokouksessa myönsimme eron Velille kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä. On hirmu sääli, että Velin kausi puheenjohtajana jäi puoleen, mutta nyt kun asiaa pohtii niin aika paljon siinäkin ajassa ehti tapahtua mm. kouluremonteissa, kevyen liikenteen suunnitelmissa ja myös luonnonsuojelussa. Suuret kiitokset Vellulle että vedit lautakuntaa niin äärimmäisen osaavasti, aktiivisesti ja demokraattisesti!

Velin tilalle puheenjohtajaksi saimme onneksi Pekka Heikkilän. Mahtava juttu, että Pekka oli käytettävissä tehtävään, ja ensimmäinen kokouskin muuten tuli jo tiistaina menestyksellä puheenjohdettua (siitä lisää myöhemmin). Pekan tilalle mun varajäseneksi valittiin Vesa Rouhiainen. Lautakunnassa on varmasti edelleen siis hyvä tiimi kasassa, ja yhä vaan tuntuu hienolta että meitä on siellä kaksi vihreää.

Myönsimme eron myös Jaakko Väänäselle, joka ei jostain syystä enää halunnut toimia kaupunginhallituksen varajäsenenä. Tilalle valittiin Risto Rouhiainen.

Saimme tiiviin tilannekatsauksen Kestävän kasvun ohjelmasta. Ohjelma kuuluu kaupungin laajempaan strategiaan, ja ihan mukavaa kehitystä on mm. kaupungin melko uusien biokaasuautojen hyvä käyttöaste. Meitä tuossa ohjelmassa hiertää ehkä eniten se, että saavutettavuuden alla mainitaan lentokentän kehittäminen. Kysyinkin kokouksessa ohjelmapaperissa olevasta amk-yhteistyöstä lentäjäkoulutukseen liittyen, ja vastaus oli ettei amk-pohjaista koulutusta ole tulossa. Melko huteralla pohjalla lentokentän kanssa siis yhä ollaan kestävyyden näkökulmasta, ja pitkään ”ihan kohta” tulossa olleita uusia kehittämistuulia saataneen ootella vielä joitakuita kymmeniä vuosia.

Myönsimme päämajatalon katon korjaukseen lisämäärärahan. Katossahan petti rakenteita viime talven lumikuorman ja jään alla, eikä vaihtoehtona todella olisi ollut jättää rakennusta korjaamatta.

Lopuksi käsittelimme muutaman valtuustoaloitteen. Demareiden Strengellin vuoropysäköintialoitteeseen oli vastattu kattavasti syyt, miksi vuoropysäköinti on tarpeen. Strengell kuitenkin esitti parille kadunpätkälle muutoksia, kunnes hallintojohtaja ohjeisti ettei näin yksityiskohtaista esitystä voida käsitellä ilman että aloite palautetaan käsittelyyn. Strengell veti esityksensä pois. Muista valtuustoaloitteista ei juuri keskusteltu, vaan vastauksiin oltiin kaiketi kohtalaisen tyytyväisiä.

Syyskuulle valtuustolle on merkitty ainoastaan seminaari, ei kokousta. Tästä eteenpäin kaikkea kokoustelua taitaa värittää ensi vuoden budjetointi, josta toivottavasti selvitään jotenkin ehjin nahoin…

Mukavaa syksyä kaikille, kysykää jos haluatte tietää jostakin asiasta vielä enemmän!

Kerttu