Mikkelin vihreä valtuustoryhmä kirjoittaa blogiin valtuuston kokouksista, kukin vuorollaan. Nyt vuorossa Pekka Heikkilä.

Kaupunginvaltuuston kokouksen asialista oli vailla intohimoja ja merkittäviä päätösasioita. Käsittelyssä oli yksi rutiininomainen henkilövalinta, selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen (Helin puheenvuoron siitä voit lukea täältä), sekä tukku valtuustoaloitteita. Kokouksessa hyväksyttiin keskusteluitta myös lisämäärärahaesitys Urheilutalon purkuun. 

Vastaukset valtuustoaloitteisiin koskivat seuraavia aiheita: Kaupungin liikuntatilat ilmaiseksi alle 18-vuotiaiden käyttöön; Mikkeliin Parkour-alueita; Maastopyöräilyreittejä Mikkeliin; sekä Neitvuoren ja Luonterin metsien suojelu. Viimeksi mainittu oli Vihreä aloite maaliskuulta ja vastauksessa aloitteeseen kuulimme, että alueiden suojelusta neuvotellaan ELY-keskuksen kanssa, kun koko kaupungin Metso-pakettia tarkastellaan. Käytin puheenvuoron valtuustoaloitteesta muistuttaen suojelualueiden positiivisista vaikutuksista mm. aluetalouteen.

Kokous kesti vain 37 minuuttia. Kun listalta puuttuivat asiat, joilla olisi ollut kiire, heräsi kysymys eikö kokouksia voitaisi peruuttaa, mikäli varsinaisia päätösasioita ei juuri ole.

Kokouksen pöytäkirja on kaupungin sivuilla.