Mikkelin vihreä valtuustoryhmä kirjoittaa blogiin valtuuston kokouksista, kukin vuorollaan. Nyt vuorossa Heli Kauppinen.

Tammikuun kokous peruttiin kokonaan ja siltikään helmikuun kokouksen listalle ei kertynyt kuin kolme varsinaista päätösasiaa. Kokouksen aluksi puheenjohtaja ojensi kunniamerkit valtuutettu Olli Miettiselle ja kaupungininsinööri Maini Väisäselle. Onnittelut!

Hyväksyimme ns. Pankala II –asemakaavamuutoksen.Kaavamuutosalue sijaitsee Savilahdenkadun ja Pankalamminkadun välisellä alueella Pankajoen ja Pankalammen läheisyydessä. Kaavamuutos noudattaa Kantakaupungin osayleiskaavan linjauksia. Asia herätti vielä hieman keskustelua, mutta hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Hyvä, että tarvittavat muutokset käsiteltiin asianmukaisesti ja prosessi pääsee nyt eteenpäin.

Toistimme viime marraskuussa jo kertaalleen tekemämme päätöksen eli myönsimme lisämäärärahan osoitteessa Pirttiniemenkatu 1 sijaitsevan kiinteistön ostamiseen. Kaupat siirtyivät viime vuodelta tälle vuodelle, joten päätöskin piti tehdä uudestaan.

Myönsimme myös lisämäärärahan Tuppuralan koulun liikuntasalin rakentamiseen. Kyseinen liikuntasalisiipihän tuhoutui tulipalossa viime kesänä. Tilalle tulevan siiven rakennus on tarkoitus aloittaa huhtikuussa ja se valmistunee ensi vuoden helmikuussa. Vakuutusyhtiö korvaa uuden liikuntasalisiiven rakentamisen, mutta silti siihen on ensin myönnettävä määrärahat. Kokonaisuudessaan uusi siipi tulee maksamaan 1 841 000 euroa.

Kokouksen lopuksi valtuustolle jätettiin vielä kolme aloitetta, jotka tulevat aikanaan käsittelyyn.

Seuraava valtuuston kokous on 16. maaliskuuta.

 

Kokouksen videotaltiointi: https://www.youtube.com/watch?v=dlSV01ds9mk