Vihreiden valtuustoryhmä vaatii Mikkelin kaupunkia jättämään valituksen tai kielteisen lausunnon malminetsintäyhtiön varausilmoituksesta Kyyveden ja Puulan vesistöalueella. Kaivoshanketta tulee vastustaa kaikin käytettävissä olevin keinoin.

– Mikkelin on ryhdyttävä aktiivisiin toimiin tällaisten kestämättömien kaivoshankkeiden vastustamiseksi ja liityttävä järviluontoa kaivoksilta suojelevien kuntien rintamaan. Puhtaiden vesistöjen arvo on korvaamaton ja niiden varjelu on kaikkien järvisuomalaisten yhteinen tehtävä, sanoo kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen.

Kangasniemen kunta on antamassa kielteistä lausuntoa samaa Finnaust Miningin malminetsintähanketta koskien. Etelä-Karjalassa Lappeenranta, Savitaipale ja Taipalsaari ovat valmistautuneet valittamaan toisesta laajasta malminetsintävarauksesta.  

– Mikkelin kaupunginhallitus totesi juuri yhteisessä kannanotossaan, että Saimaan, Puulan ja Kyyveden puhdasta järviluontoa ei saa vaarantaa kaivoshankkeilla. Kaupunginhallitus on myös peräänkuuluttanut alueen asukkaiden ja toimijoiden kuulemista kaivospäätöksiä tehtäessä. Nyt on siirryttävä sanoista tekoihin ja otettava virallisesti kantaa tätä Kyyveden ja Puulan malminetsintähanketta vastaan, sanoo Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina Jussi-Pekka.

Mikkelin Vihreä valtuustoryhmä

valtuutetut: 

Kerttu Hakala
Nina Jussi-Pekka
Heli Kauppinen
Veli Liikanen
Minna Pöntinen
Mikko Siitonen

varavaltuutetut:

Pekka Heikkilä
Panu Jouhkimo
Jarmo Lautamäki
Jukka Saikkonen

 

Lisätietoja:

Veli Liikanen, p. 0415493338
Nina Jussi-Pekka, p.  0405859612