Mikkelin Vihreä valtuustoryhmä on järjestäytynyt. Valtuustoryhmän määräaikaiseksi puheenjohtajaksi valittiin Minna Pöntinen ja määräaikaiseksi varapuheenjohtajaksi Katriina Janhunen. Järjestäytymistä käsitellään uudelleen elokuussa luottamuspaikkaneuvotteluiden jälkeen.
– Elokuussa alkava valtuustokausi tulee olemaan haastava. Talouspaineista huolimatta meidän on kyettävä huolehtimaan koronapandemian seurauksista esimerkiksi mielenterveystyön, oppimisvajeiden tai kulttuuritoimijoiden ahdingon suhteen sekä pidettävä kalleimmasta omaisuudestamme, ympäristöstä, hyvää huolta, Pöntinen linjaa.
– Meille Vihreille on edelleen tärkeää faktoihin perustuva päätöksenteko. Toivomme myös, että ryhmien välinen keskustelu on aktiivista.
Ensimmäistä kauttaan valtuutettuna aloittava Janhunen on iloinen valinnastaan ryhmän määräaikaiseksi varapuheenjohtajaksi.
– On hyvä toimia nuorena Vihreässä ryhmässä, jossa tulee kuulluksi ja saa vastuuta heti alusta asti. Haluamme vahvistaa Mikkelin nuorten kuulemista ja osallisuutta päätöksenteossa. Esimerkiksi yhteistyö nuorisovaltuuston kanssa on meille tärkeää.
Vihreät saivat Mikkelin uuteen valtuustoon yhteensä viisi paikkaa. Varsinaiset valtuutetut:
Veli Liikanen, 42, puoluesihteeri, biologi
Jarmo Lautamäki, 51, ympäristöinsinööri, villieläinhoitaja
Minna Pöntinen, 52, isännöitsijä
Heli Kauppinen, 42, viestintäsuunnittelija, FM
Katriina Janhunen, 20, ylioppilas
Vihreät varavaltuutetut:
Kerttu Hakala, 40, FM
Nina Jussi-Pekka, 52, päiväkodin johtaja
Elina Jäntti, 40, yrittäjä, freelancetoimittaja
Mikko Siitonen, 46, lehtori, FM
Iris Damstén, 26, yhteisöpedagogi (AMK)