Kaupunginvaltuustossa oli tärkeimpänä päätettävänä asiana Peitsarin koulun siirto Lähemäen koululle. Peitsarin koulu on toiminut väistötiloissa Paukkulan nuoriso-opiston kampuksella. Nyt on kaupungin omissa tiloissa väljyyttä ja peitsarilaiset mahtuvat samaan kouluun lähemäkeläisten kanssa. Paukkulan tilat ovat toimineet väistötiloina erinomaisesti ja koko ryhmämme ymmärsi erittäin hyvin Peitsarin koululaisten vanhempien huolen tämän päätöksen johdosta.

Kun samaan aikaan aikamoisessa säästöpaineessa oleva kaupunki säästää tällä päätöksellä toimintakuluissa yli 200000 euroa, niin ryhmämme näki tämän kuitenkin vähemmän hankalaksi vaihtoehdoksi, kuin kohdistaa tuota säästötarvetta muihin koulujen toimintoihin, esimerkiksi ryhmäkokoihin.  Tästä keskusteltiin värikkäästi kolme tuntia ja päästiin pariin otteeseen äänestämään – ei kuitenkaan itse asiasta vaan toimenpidealoitteiden lisäämisestä päätöksenteon yhteyteen.

Ensisijaisesti me vihreät olisimme halunneet itäisen aluekoulun suunnittelun aloittamista heti. Silloin ei olisi ollut tarvetta tämänkaltaisille väliaikaisille ratkaisuille, vaan olisimme saaneet itäisen aluekoulun liikkeelle ja tuo väistötilaan käytettävä raha olisi jäänyt huomattavasti pienemmäksi ja siedettäväksi ja siksi tämänhetkisissä hyvissä väistötiloissa olisi voitu jatkaa. Kuten viestintävälineitä seuranneet ovat huomanneet, poliittiset ryhmät neuvottelivat kuitenkin kompromissiratkaisun, että suunnittelu aluekoulun osalta aloitetaan vasta vuonna 2023.

Koska suunnittelurahaa varataan vuodelle 2023 vain vaivaiset 20 000 euroa, ei oikea suunnittelu ala tälläkään päätöksellä kuin vasta vuonna 2024. Jos emme olisi osaltamme tähän kompromissiin suostuneet, riskinä olisi ollut, että suunnittelua ei aloitettaisi lainkaan.  Meidän vihreiden kantana edelleen on, että itäiselle alueelle tarvitaan pian asianmukaiset ja
toimivat koulutilat.  Tämä ratkaisu on nykyaikaisten, turvallisten ja terveellisten tilojen saavuttamisen lisäksi myös taloudellisesti järkevä ratkaisu toimintakulujen säästyessä merkittävästi.

Muina asioina hyväksyimme Karikon kaavan yksimielisesti ja viisi aiemmin tehtyä valtuustoaloitetta todettiin loppuunkäsitellyiksi. Yksi uusi valtuustoaloite tuli käsittelyyn. Siinä haluttaisiin jo lakkautetusta Ihastjärven koulusta tehdä luontokoulu. Ottaen huomioon tuon samassa kokouksessa aikaisemmin tehdyn päätöksen, tuntui aloite vähintään merkilliseltä.

Seuraavassa valtuustossa maaliskuussa käsittelemmekin jo sitä kuuluisaa kaupungin säästöohjelmaa – Patua.

Vihreän valtuustoryhmän puolesta
Minna Pöntinen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
valtuuston 2. varapuheenjohtaja