Vihreiden valtuustoryhmä julkaisee blogikirjoitukset Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouksista. Nyt kirjoitusvuorossa Katriina Janhunen.

Kokouksen asialistaa voit tarkastella (tästä). Muistattehan, että valtuuston kokouksia voi seurata myös YouTuben puolella (tässä linkki). Tällä kertaa kokoukseen osallistui Veli Liikasen sijasta varajäsen Nina Jussi-Pekka.

Kokouksen alussa jaettiin kolme kunniamerkkiä ja juhlistimme niitä kakkukahveilla. Tämän jälkeen aloitimme varsinaisen kokouksen.

Hyvän elämän ohjelmasta, hyvinvointikertomuksen toteutumisesta ja hyvinvoinnin tilan seurannasta 2021 kattavan esittelyn piti Arja Väänänen. Tämä jälkeen kävimme keskustelua aiheesta. Vihreistä Nina Jussi-Pekka ja Heli Kauppinen käyttivät kohdassa puheenvuoron. Nina nosti puheenvuorossaan esille huolen lisääntyneistä mielenterveysongelmista ja ehkäisevän päihdetyön riittävyydestä. Heli puolestaan viittasi viikonloppuna Helsingin Sanomissa olleeseen kirjoitukseen (linkki) ja muistutti valtuustoa siitä, että liikunta ei ole automaattisesti lääke kaikkeen, eikä liikunnasta välttämättä seuraa hyvä terveys ja hyvä elämä. Pikemminkin on niin päin, että liikuntaa harrastavat ne, joilla jo ennestään on asiat hyvin. Jos halutaan ihmisten liikkuvan enemmän, tulisi tukea mielenterveyttä ja jaksamista ensin, ja tehdä liikkumisesta helpompaa myös niille, joilla ei ole esimerkiksi osaamista, rahaa tai jaksamista osallistua siihen muuten.

Valtuusto asetti kuntalain 35 §:n mukaisen tilapäisen valiokunnan selvittämään nauttiiko Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta valtuuston luottamusta. Meiltä valiokuntaan nimettiin Nina Jussi-Pekka.

Kokouksessa käsiteltiin myös useampi valtuustoaloite.

Hyvää kesän odotusta kaikille!