Vihreiden valtuustoryhmä julkaisee blogikirjoitukset Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouksista. Nyt kirjoitusvuorossa Katriina Janhunen.

Kokouksen pöytäkirjaa voit tarkastella tästä. Muistattehan, että valtuuston kokouksia voi seurata myös YouTuben puolella (tässä linkki tämän kokouksen tallenteeseen). Tällä kertaa kokoukseen osallistui Veli Liikasen sijasta varajäsen Kerttu Hakala.

Mikkelin kaupunginjohtajaksi esitettiin Janne Kinnusta, Mervi Simoskaa sekä Timo Nousiaista. Ehdokkaista uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin äänestyksen perusteella Janne Kinnunen. Onnittelut uudelle kaupunginjohtajalle!

Kerttu Hakala lausui katuvalaistusinvestointiin liittyvässä pykälässä näin:
“Tämä on ilahduttava investointi, jossa nopeutetaan siirtymää pois vanhasta tekniikasta energiaa säästävään teknologiaan. Tämä tulee erityisen tarpeeseen tietysti juuri nyt. Vastaavia energiansäästötoimia tulisi päätettäväksemme ja tehtäväksi varmaan vielä enemmän, jos meillä olisi vakituinen energiainsinööri. Nythän meillä on ollut jo vuosia energiainsinööri, joka tekee töitä määräaikaisesti. Siksi tehtävässä on ollut vaihtuvuutta ja joskus myös vaikeuksia rekrytoida. Esitänkin siis toiveen, että voimme jossain vaiheessa vakinaistaa energiainsinöörin viran”. Valtuusto hyväksyi päätöksen valaistuksen uusimisesta

Tornimäen laskettelukeskusta koskeva lisämäärärahaesitys hyväksyttiin lopulta äänestyksen perusteella. Käydyn keskustelun aikana valtuutettu Minna Pöntinen esitti asian palauttamista uuteen valmisteluun ja sen käsittelyä talousarvion 2023 yhteydessä. Ryhmämme mielestä tämä olisi ollut järkevämpi ratkaisu, mutta se hylättiin äänestyksessä. Lopullinen äänestys käytiin valtuutettu Tanja Hartosen ja kaupunginhallituksen esitysten kesken. Hartonen esitti, että kiinteää irtaimistoa ei osteta,​ eikä näin ollen esitetä 155 000 euron lisämäärärahaa kaupunginvaltuustolle eikä kauppakirjaa hyväksytä. Tämä esitys hävisi äänestyksessä.

Perustimme tilapäisen valiokunnan selvittämään nauttiiko Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajisto ja konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajisto valtuuston luottamusta. Vihreästä ryhmästä valiokuntaan jäseneksi nimettiin Minna Pöntinen ja hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Anna Reponen Liike nyt -valtuustoryhmästä.

Energiakeskustelua kävimme pitkään ja lopulta pykälä päätettiin lähettää uudelleen valmisteluun. Tilanne koitetaan ratkaista pian loppusyksyn aikana ja Vihreä ryhmä aikoo tehdä kaikkensa, jotta ratkaisuun päästään. Tilanne on haastava, mutta yhteistyöllä selviämme tästäkin.

Kokonaisuutena kokous oli pitkä ja haastava. Toivoisinkin siis valtuuston jäseniltä ryhdikkyyttä ja rohkeutta tehdä päätöksiä. Vaikka ratkaisut tuntuvat vaikeilta, meidän on päästävä asioissa eteenpäin.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!