Vihreiden valtuustoryhmä julkaisee blogikirjoitukset Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouksista. Nyt kirjoitusvuorossa on ryhmän varapuheenjohtaja Katriina Janhunen.

Kokouksen pöytäkirjan voi lukea kaupungin sivuilta. Muistattehan, että valtuuston kokouksia voi seurata myös YouTuben puolella. Tällä kertaa kokoukseen osallistui Veli Liikasen sijasta varajäsen Kerttu Hakala.

Kokouksen aluksi päätimme kaupunginvaltuuston kokousaikataulun keväälle 2023. Kävimme pykälässä myös keskustelua siitä järjestetäänkö kokoukset ainoastaan lähikokouksena vai onko mahdollista osallistua myös etänä kokouksiin. Lopulta asia ratkesi äänestyksen avulla ja päätökseksi tuli toteuttaa kokoukset hybridikokouksina. Minna Pöntinen käytti keskustelun aikana puheenvuoron, jossa huomautti valtuustoa kokoustekniikan puutteista. On mahdollista, että ensi vuonna kokoukset eivät suju suunnitellun mukaisesti ja esimerkiksi kuuluvuus etänä osallistuville on huono.

Kokouksessa käsiteltiin Mikkelin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman 2019-2021 arviointia. Moni valtuutettu viittasi keskustelussa Mikkelin nuorisovaltuuston lausuntoon asiasta. Tässä linkki nuorisovaltuuston pöytäkirjanotteeseen.

Käsittelimme myös talouden seurantaa 10/2022, jonka taloussuunnittelupäällikkö Janne Skott esitteli valtuustolle. 

Valtuustoon oli tehty yksi valtuustoaloite, jonka oli laatinut Jussi Marttinen. Marttinen ehdottaa muutosta Mikkelin liikennevalojen toiminta-aikoihin.